2024. április 18., csütörtök

Újabb infrastrukturális beruházások Szenttamáson

A három tartományi támogatás összértéke 43 millió dinár

Szenttamás községbe a tartományi kormánytól pályázat útján 43 millió dináros támogatás érkezik. Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke és Radivoj Debeljački, Szenttamás község polgármestere három szerződést írt alá, két pályázatot a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság, egyet pedig a Tartományi Regionális, Fejlesztési, Régióközi és Helyi Önkormányzati Titkárság hirdetett meg.

− Mindhárom szerződés igen jelentős a község számára. A Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkársággal mintegy 40 millió dinárt biztosítottunk a turiai vízgyár kiépítésére – mondja Debeljački. – A községi költségvetés módosításával sikerült előteremteni az eszközöket erre a nagyberuházásra, és bízok abban, hogy két hónapon belül kiírhatjuk a közbeszerzési pályázatot. A turiai vízgyár kiépülésével teljes mértékben megoldódik a település jó minőségű ivóvízzel történő ellátása. A másik szerződéssel lehetőség nyílik a termőföld-tagosítási eljárások végrehajtására Nádalja településen. Az illetékes titkárságtól erre 1,8 millió dinárt kaptunk, és ugyanennyivel járul hozzá a község is. A harmadik szerződés a Tartományi Regionális, Fejlesztési, Régióközi és Helyi Önkormányzati Titkársággal került hitelesítésre, a kapott eszközöket pedig a szenttamási Népkönyvtár épületének a felújításához szükséges dokumentáció kidolgozására fordítjuk. Az épület állami védelem alatt áll, és meg kell őriznünk az utókornak. A tartományi pályázaton erre a célra egymillió dinárt kaptunk, a község pedig 400 ezer dinárt ad hozzá – mondta a szenttamási polgármester.

A szerződések átadásán jelen volt Čedomir Božić tartományi mezőgazdasági, vízgazdálkodási és erdészeti titkár, valamint Aleksandar Sofić regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár is.