2024. április 25., csütörtök

Mali: Az első fél órában ötször többen jelentkeztek, mint tavaly

Siniša Mali pénzügyminiszter elmondta, hogy folyamatban van a polgároknak szánt harmadik segélycsomag kiosztása, amelynek értéke 257 milliárd dinár – írja a 021.rs hírportál.

A 60 eurós egyszeri segélyre való jelentkezés, mint azt már megírtuk, éjfélkor vette kezdetét. A miniszter szavai szerint az első nyolc óra során 176.281 polgár jelentkezett be. Hozzátette, hogy a száz eurós támogatásra az előző évben az első fél órában 3.900 polgár, míg az éjszaka folyamán ugyanennyi idő alatt több mint 20 ezer ember jelentkezett, vagyis ötször többen.

Várakozásaink szerint az elkövetkező órákban meghaladjuk az 500 ezer jelentkezőt és még a nap folyamán az egymilliós számot is túllépjük. Az előző évben a száz eurós támogatást 6,2 millió polgár kapta meg, amelyből 4 millió 300 ezren jelentkeztek. A nyugdíjasoknak nem kell bejelentkezniük, akik mintegy 1,7 millióan vannak, valamint a szociális juttatások élvezőinek és a börtönbüntetésüket letöltő személyeknek sem. Számukra az összeget a folyószámlájukra utaljuk – mondta Mali.

Kiemelte, hogy május 20-ig minden polgár megkapja a segélyt.