2024. március 28., csütörtök

Megkezdődött az állami támogatásra való jelentkezés

A polgároknak a 60 eurós egyszeri segélyre való jelentkezése éjfélkor vette kezdetét. Az első 30 euró májusban kerül kifizetésre, míg a másik 30 euró pedig novemberben. A polgárok jelentkezése május 15-ig tart – írja a Szerbiai RTV.

A jelentkezés éjfélkor a trezor hivatalának oldalán indult meg, míg a hívóközponton keresztül való jelentkezés május 5-én indul meg.

A 60 eurós segélyre minden felnőtt állampolgár számíthat, akinek érvényes személyigazolványa van és jelentkezik az összegre. A munkanélküliek júniusban további 60 eurós segélyt kapnak, a nyugdíjasok pedig szeptemberben még 50 eurót.

A nyugdíjasoknak, a szociális juttatások élvezőinek, valamint a börtönbüntetésüket töltő polgároknak nem kell bejelentkezniük, mivel az összeget automatikusan megkapják.

A tavalyi évhez hasonlóan a polgároknak meg kell adniuk az adataikat és ki kell választaniuk azt a bankot, ahol folyószámlájuk van. Amennyiben egy bankban sincs folyószámlájuk, abban az esetben a támogatás kifizetésére fognak nyitni egyet a számukra.