2024. április 25., csütörtök

Huszonötezredik

A Magyar Szó 25 000. lapszámát tartja kezében ma, 2021. április 28-án, szerdán a kedves olvasó. Vajon majd 76 és fél évvel ezelőtt, amikor létrejött a napilapunk, az alapítók gondoltak-e arra, meddig fog fennmaradni, milyen hosszú életű lesz, és milyen változást, gyarapodást, fejlődést él meg a lap, hogy lépést tudjon tartani a korral. Eszükbe jutott-e ugyan, hogy a megszűnés veszélye is fenyegetheti az újságot, különböző nehézségek adódhatnak az esztendők során, hogy a technológiai újítások lendületes fejlesztése, az olvasói szokások változása lesöpörheti a papíralapú újságot a piacról. Biztos nem fordult meg a fejükben ilyesmi, amikor hagyatékként ránk ruházták a kötelességet és a küldetést: óvjuk és őrizzük a vajdasági magyarság egyetlen napilapját.
Mi meg: lapkészítők, újságírók, szerkesztők tettük a dolgunkat. Valóban óvtuk a lapot, építettük, szépítettük, gazdagítottuk, és alkalmazkodtunk a kihívásokhoz, a változó körülményekhez, a technológiai fejlődéshez. Generációról generációra átörökítettük az újság szeretetét, a lap fontosságát és az új, a változás iránti érdeklődést. Igyekeztünk érdekes rovatokkal, mellékletekkel bővíteni a kínálatot, az újságírói műfaj minden elemét felvonultatni a lapban, olyan újságot csinálni, amely minden olvasói igényt kielégít. Létrehoztuk a honlapot, az online megjelenést folyamatosan újítjuk és fejlesztjük, odafigyelve mindenre, amit egy mai modern napilapkészítés megkövetel.
Ma büszkén tartjuk a kezünkben a 25 000. lapszámot. Megállunk egy pillanatra, és elégedetten visszapillantunk mindarra, amit átéltünk és elértünk. Tettük ezt önökkel együtt, kedves olvasóink, mert kitartottak mellettünk, ezért örüljenek velünk együtt a 25 000. lapszámnak, s legyenek továbbra is a Magyar Szó hűséges olvasói!