2024. április 25., csütörtök
ZOMBOR

Vége a tavaszi nagytakarításnak

Egy hónap alatt 350 utcából szállították el a lakosság által az utcára rakott lomot a Čistoća Kommunális Közvállalat dolgozói, fölszámolták az illegális szeméttelepeket, és megtisztították az üdülőtelepeket. A kidobott és elszállított holmi mennyiségét még nem összegezték a vállalatban, hiszen tegnap még folyt a lomtalanítás, de az elmúlt egy hónapban tapasztalhattuk, hogy a polgárok nem csupán a kerti hulladéktól szabadultak meg, de kidobták a rossz háztartási gépeket, megunt bútordarabokat, építkezési törmeléket. A szemetesek meg mindezt ingyenesen elszállították.

A hulladékkezelő idejekorán közzétette a lomtalanítás menetrendjét, és kifejezetten kérte, hogy a szemetet még az előző napon vigyék ki az utcára. Ezzel jószerével nem is volt gond, a polgárok betartották az utasításokat, nem rakták a szemetet a vizesárokba, sem a villanyoszlopok vagy a közlekedési jelzőtáblák köré, így a nagytakarítás időbeli csúszás nélkül zajlott.

Persze az idén is akadtak olyanok, akik fittyet hánytak a beosztásra meg az előírásokra, és akkor dobták ki a felesleges holmit, amikor az utcát már vagy tíz napja kitakarították. Ezek a felelőtlen egyének okozták a legnagyobb galibát, mert a közvállalatnak nemcsak a napi beosztás szerint kellett elszállítania a háztartási hulladékot, tartani a lomtalanítás menetrendjét, hanem külön csoportot kellett indítania az időközben fölbukkant hulladék eltakarítására. Hiszen a lomtalanítás célja a város megtisztítása.