2024. április 25., csütörtök

Jutka ismét rendőrkézen

Két és fél millió dinárt csalt el a költségvetésből, a legújabb gyanú szerint

Ismét bekísérte a rendőrség Milutin Jeličić Jutkát, Brus volt polgármesterét, akit április 23-án engedtek ki a ćuprijai börtönből, ahol nemi zaklatás miatt három hónapot ült. Ezúttal nem munkatársai zaklatásával gyanúsítják, hanem kopaoniki, állami tulajdonban lévő telkekkel való visszaéléssel és költségvetési pénzek törvénytelen felhasználásával. kedden kétnapos előzetes letartóztatást határoztak meg ellene, és Kruševacra szállították, később a kraljevói Különleges Ügyészség elé vezetik, amely javaslatot tesz fogva tartásának meghosszabbítására, vagy szabadon engedésére.

Jutka előállításáról a Blic számolt be elsőként, közölve, hogy reggel hat körül a rendőrség körbevette a politikus házát, majd hamarosan elszállította. A belgrádi napilap olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint a rendőrség szervezett bűnözés leküzdésével foglalkozó osztálya már egy hete folyamatosan fésüli át a brusi községi hivatali dokumentumokat, amelyekben az önkormányzat hatáskörébe tartozó kopaoniki telkek használatával kapcsolatos akták is lapulnak. A Danas napilap információi szerint Jutkát azzal gyanúsítják, hogy két és fél millió dinárt ítélt oda illetéktelenül a községi költségvetésből a Kopaonik 1931 labdarúgóklubnak, ezenkívül állami tulajdonnal való visszaélések elkövetését is a számlájára írnak.
Milutin Jeličićet azért ítélték korábban három hónap börtönre, mert zaklatta titkárnőjét, Marija Lukićot. Munkahelyi zaklatás címén még hat nő jelentette fel, de a kruševaci bíróság csak Lukić ügyében indított eljárást, a többi feljelentést megalapozatlanná nyilvánította.