2024. március 28., csütörtök

Olivér elkezdte a gyógytornát

A spinális izomatrófiával küzdő Pál Gajódi Olivér életének egy újabb igen fontos állomásához érkezett. A kicsi fiú ugyanis ma megkezdhette a génterápiát követő gyógytornát.
A bajmoki gyermek március 9-én a budapesti Bethesda Gyermekkórházban kapta meg az életmentő Zolgensma kezelést, aminek részleteiről napilapunkban is beszámoltunk. A terápia óta szüleivel együtt egy a kórház közelében lévő lakásban, a külvilágtól elzárva éli a boldog családok örömteli mindennapjait. Hetente kell a kórházba látogatniuk, ellenőrzésekre menniük.

Mivel a kisfiúnak minden eredménye kiváló, így elérkezett az ideje annak, hogy újabb szakemberek foglalkozzanak vele: a Bethesda Gyermekkórház gyógytornászai ma találkoztak először a kis beteggel. Az első nap az ismerekedésé, a bemelegítésé volt, és a kicsi fiú nagyon élvezte a masszázst meg a közös mozgásokat. Legfőképp a Huple terápia varázsolta őt el. A mozgás- és koordinációfejlesztő eszközt már ismeri, mivel már januárban kipróbálhatta azt. A Huple félgömb segítségével serkenteni lehet az izomfejlődést, mindezt játékos formában.
Ezek a foglalkozások most már rendszeressé válnak Olivér életében. Bízunk benne, hogy hamarosan újabb mozgásbeli és egyéb fejlődésekről, eredményekről tudjuk majd tájékoztatni olvasóinkat.