2024. március 28., csütörtök

Brnabić: Célunk, hogy április végéig meghaladjuk a kétmillió beoltottat

A reggeli adatok szerint Szerbiában 1.955.260 személy megkapta legalább a védőoltások első adagját – jelentette ki Ana Brnabić kormányfő. Ez a felnőtt lakosság 34 százalékát jelenti. A második adagot ieddig 1.324.542 felnőtt személy vette fel - írja a B92 hírportál.

A cél, hogy április végéig elérjük a 2 millió 100 ezer beoltottat - mondta a kormányfő. Szavai szerint „nagyon ambíciózus célt tűztünk ki magunk elé, de úgy gondolom, hogy a tegnap érkezett Sinopharm-védőoltásnak köszönhetően sikerül is ezt elérnünk” – jelentette ki a kormányfő. Elmondta, hogy reményei szerint mindenki megtartja a komolyságát és a felelősségtudatát, így pedig már május végére, vagy június elejére elérhető az a szám, legalább az első dózissal, amely lehetővé teszi, hogy június végére biztonságban tudhassák magukat a polgárok.

- A reggeli órákban arról egyeztettünk, hogy mi módon juthatunk el az emberekhez, mit tehetünk még. Komolyságot mutattunk, de továbbra is többet kell beszélnünk a polgárokkal. Hangsúlyoznunk kell, hogy az allergiától küszködők is felvehetik a védőoltást, és a családalapításon gondolkodók is biztonságban érezzék magukat. Többet kell beszélgetnünk az emberekkel, közelebb kell jutnunk hozzájuk – mondta Brnabić.