2024. április 19., péntek

A zárszámadásról vitáznak a képviselők

A városi képviselő-testület mai ülésének két legfontosabb napirendi pontja a 2020. évi költségvetés zárszámadásának az elfogadása, és a közvállalatok igazgatóinak a megválasztása.

A képviselő-testület keddi ülésén összesen 10 napirendi pont szerepel, a leghevesebb vitát a tavalyi zárszámadás övezte.

A tavalyi költségvetésben 3,9 milliárd dinár többlet keletkezett, ebből már különféle projektekre előirányoztak 1,7 milliárd dinárt, a megmaradt 2,1 milliárd dinár pedig továbbra is az önkormányzat rendelkezésére áll.

A napirendi pontok között szerepel a közvállalatok megüresedett igazgatói posztjainak a témája is, a képviselők döntenek arról, hogy pályázatot írnak ki ezek betöltésére. A pályázatot azért írják ki, mert a Tržnica, a Stan és a Városi Távfűtési Művek közvállalatokban fél évvel ezelőtt csak 6 hónapra választották meg a vezető kádereket. A törvény szerint ideiglenesen legfeljebb egy évre lehet kinevezni megbízott igazgatókat – olvasható a 021.rs hírportálon.

A felsoroltakon kívül a tanácsnokok megvitatják a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) évi befektetési tervének a módosítását is, mert időközben a Kereskedelmi Minisztérium 30 millió dináros támogatást biztosított a kültéri medencék felújítására.

Az ülésen elfogadják Futak területrendezési tervének a módosítását is, valamint döntenek arról is, hogy a Grbavica városnegyedben működő, helyi közösségek új irodahelyiségeket kapjanak. Ezenkívül a tanácsnokok elfogadják a péterváradi és az újvidéki, belvárosi, patinás épületek legújabb felújítási tervét is.