2024. március 28., csütörtök

Megújult a Zsinagóga honlapja

Mától látogatható a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány megújult honlapja, áll az alapítvány sajtóközleményében. Az alapítvány igazgatóbizottsága az április 22-én megtartott ülésén egyhangúlag elfogadta az alapítvány 2021. évre szóló működési tervét, melybe dr. Pásztor Bálint, az igazgatóbizottság elnöke javaslatára bekerült a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány honlapjának kidolgozása is. Az elnök külön kihangsúlyozta, hogy a honlap külső megjelenésében és tartalmában is legyen rendkívül igényes, és hogy az ott megjelenő szövegek szerb, magyar, angol és héber nyelven is megjelenjenek.

„Igyekeztünk, hogy úgy tartalmilag, mint formailag méltó legyen az épülethez és annak szellemiségéhez.

Honlapunkon többek között olvasható Dömötör Gábor írása a szabadkai zsinagógáról, de tájékozódhatunk építésének körülményeiről, és megtekinthető az épület felújításának nyomtatásban megjelent kiadványa is, ami Magyarország Miniszterelnökségének, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának, a Magyar Nemzeti Tanácsnak, a Szabadkai Zsidó Hitközségnek, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának és Szabadka Város Önkormányzatának anyagi támogatásával jelent meg. Igyekeztünk, hogy az itt közzétett szövegek, tudományos munkák, videofelvételek és fényképek hasznos információkkal szolgáljanak mindazoknak, akik meg szeretnék látogatni ezt a szecessziós stílusban épült, gyönyörű zsidó templomot. A látogatók a honlapon többek között egy virtuális vendégkönyvet is találnak, amelybe lejegyezhetik a szabadkai zsinagógával kapcsolatos gondolataikat, érzéseiket” – áll a közleményben.

A továbbiakban az alapítvány köszönetet mond mindazoknak, akik segítettek életre hívni a weboldalt: „Külön köszönettel tartozunk projektpartnerünknek, a Studio Present cégnek, amiért sikerült ilyen színvonalasan megvalósítani céljainkat, és külön hálával tartozunk Kovács Attilának, aki fotói révén a művész szemével láttatja e kivételes építmény szépségeit” – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben.

A honlap a www.suboticasinagoga.rs címen érhető el.