2024. április 20., szombat

Megkezdődött a regisztráció a Szabadkai Félmaratonra

Péntek óta lehet jelentkezni az idei Szabadkai Félmaratonra. Az érdeklődők a rendezvény weboldalán, a subotickipolumaraton.com címen, vagy a trka.rs oldalon regisztrálhatnak a futamok valamelyikére.

Fuss a történelmen át jelmondattal immár negyedik alkalommal szervezik meg a Szabadkai Félmaratont. A rendezvényre augusztus 29-én kerül sor a városnapi programsorozat keretein belül. A futamok tíz órakor veszik kezdetüket. Az érdeklődők nemtől és kortól függetlenül jelentkezhetnek az öt és a tíz kilométeres, valamint a 21,1 kilométeres, azaz félmaratoni futamra, amelyek mindegyike lehetőséget nyújt arra, hogy a résztvevők egy más szemszögből ismerjék meg a várost, illetve annak építészeti örökségét. A rendezvény főszervezője a szabadkai Horizont Sportegyesület.

Az öt kilométeres futam nevezési díja 1800 dinár, a tíz kilométeres futamban 2000 dinárért cserébe vehetünk részt, míg a félmaratonra 2500 dinár ellenében nevezhetünk be. Az online nevezés augusztus 17-én zárul.

A félmaratonok állandó kísérőrendezvényére, a tésztapartyra szombaton, augusztus 28-án 17 órai kezdettel kerül sor a Nevezési Központ teraszán, vagyis a régi Hadseregotthonnál.