2024. március 28., csütörtök

Batmannel a homokozóban

Bemutatót tartott a szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund

A szabadkai Fabula Rasa Színjátszó Grund szombaton a Népkör Magyar Művelődési Központban mutatta be legújabb, Homokozó című előadását. A produkció a kortárs lengyel drámaíró, Michał Walczak szövege nyomán született meg, Nyári Ákos rendezésében.

Az előadás helyszíne egy varsói lakótelep homokozója, ahol egy lány és egy fiú találkozik napról napra. A gyerekek felnőtteket játszanak, vagy éppen a végletekig gyerekesen viselkednek, miközben talán szerelem is szövődik közöttük. Az előadásban általános társadalmi problémákkal szembesülhetünk, ugyanakkor a fókuszában ott áll a felnőtté válás nehézsége is. A két szerepet hat fiatal színésznövendék játssza, és az előadás során Batman újabbnál újabb kalandjait is megismerhetjük. A kamaraelőadás nagy sikert aratott a járványügyi intézkedések miatt alacsony létszámú közönség soraiban.

A Homokozó szereplői (Fotó: Benedek Miklós)

A Homokozó szereplői (Fotó: Benedek Miklós)

Az érdeklődők az előadást április 30-án, vagyis pénteken 19 órakor újra megtekinthetik a Népkör színpadán. Helyfoglalás és bővebb információ a 024/557-033-as telefonszámon vagy az info@nepkor.rs e-mail-címen. A belépőjegy ára 200 dinár.