2022. július 1., péntek

Újabb szállítmány érkezett a kínai vakcinából

Brnabić: Fontos, hogy júniusban pontot tegyünk ennek a végére

– Elértük a hárommillió megvásárolt és kifizetett vakcinát, amellyel lehetővé tettük a tömeges immunizációt. Eddig 4,5 millió vakcina szállítmány érkezett az országba – mondta Ana Brnabić kormányfő, aki Chen Bo kínai nagykövettel együtt a reptéren várták a repülőt, amely a legújabb Sinopharm szállítmányt hozta félmillió dózis vakcinával.

A kormányfő elmondása szerint ebben a pillanatban 1 millió 950 ezer polgár már megkapta valamelyik vakcina első adagját, ami a felnőtt lakosság 34 százaléka. Hozzátette, hogy április végéig 37 százalékra növekedhet ez az arány.

– Belgrád az egyik legsikeresebb az oltásban, azonban nem minden település mondhatja ezt el. Ezért arra kell törekednünk, hogy június végéig elmondhassuk, hogy védettek vagyunk – mondta Brnabić.

Arra kérte a polgárokat, hogy ne higgyenek a hazug híreknek, a pletykáknak és a vakcina ellenes személyeknek, hiszen ez az egyetlen dolog, ami megmenthet minket.

– Fontos, hogy májusban és júniusban pontot tegyünk ennek a végére – jelentette ki a kormányfő.

A mai szállítmánnyal Szerbia már 3 millió adag Sinopharm vakcinát szerzett be. Április elején 500.000 adag kínai vakcina érkezett az országba, ugyan annyi, mint március elején. A legelső kínai vakcina szállítmány még január 16-án érkezett meg Szerbiába.