2024. március 29., péntek

22 személyt fertőzött meg

Támadásnak minősítették egy mallorcai férfi viselkedését. Azért tartóztatták le, mert 22 embert fertőzött meg koronavírussal. A férfi, bár érezte a jellegzetes tüneteket, továbbra is bejárt a munkahelyére, és edzőterembe is elment.
A helyi rendőrség még január végén kezdte meg az ügy kivizsgálását, miután több gócpont is kialakult Manacor városában, ezt követően pedig értesítést kaptak arról, hogy egy foglalkoztatott megfertőződött, de szándékosan nem jelezte a betegség tüneteit.
Néhány nappal a járvány felbukkanása előtt a gyanúsított férfi elkezdte érezni magán a koronavírus tüneteit, de nem ment haza. Végül PCR tesztet csináltatott, azonban az eredményt nem várta meg, és másnap is bement a munkahelyére, majd az edzőterembe.
A munkahelyén mind a menedzser, mind pedig a személyzet arra kérte, hogy menjen haza, ne fertőzze meg a többieket, hiszen a férfinak ekkor már 40 fokos láza volt. Ő ezt elutasította, és egész nap sétált a munkahelyén, akarattal levette a maszkot és úgy köhögött miközben azt mondta, hogy mindenkit koronavírussal fertőz meg, áll a rendőrségi jelentésben.
Miután megérkezett a férfi pozitív PCR teszt eredménye, kollégáit is tesztelték, akik közül ötnek szintén pozitív lett a tesztje, és a családjuk több tagját is befertőzték, beleértve három, egyéves gyermeket.
A felelőtlen férfi az edzőteremben további három személyt fertőzött meg, akik közvetlen kapcsolatban voltak vele. Az ő családjukban is betegeket találtak.
A rendőrség elmondta, hogy az illető magatartása miatt 22 fertőzöttet jegyeztek, azonban egyiküknek sem volt szüksége kórházi kezelésre.