2024. április 19., péntek

Tiodorović: Enyhítések várhatóak, ha...

Branislav Tiodorović, az országos válságtörzs tagja kijelentette, hogy amennyiben mindenki fegyelmezett lesz, akkor el lehet gondolkodni a korlátozó intézkedések megszüntetésén – írja az N1 hírportál.

Tiodorović a Prva televíziónak nyilatkozva elmondta, hogyha betartják az alapvető előírásokat és ha az oltakozás üteme is megfelelő lesz, olyan mint eddig, akkor az intézkedéseket is lehet majd enyhíteni.

Hangsúlyozta, hogy amikor Szerbia a beoltottak számának tekintetében utoléri Izraelt, Nagy-Britanniát és más országokat is, amelyek magas arányt értek el a nyájimmunitás terén, akkor beszüntethetik az óvintézkedéseket.

Hozzátette, hogy néhány város, mint Novi Pazar és környéke, ahol az oltakozásra való jelentkezés alacsony, ott nehezen lehet majd enyhítésekről beszélni.

– Nekem úgy tűnik, hogy a nagyarányú oltakozással el tudjuk érni, hogy a számok ezer alá csökkenjenek, és ez reálisan lehetséges is. A cél viszont az, hogy a nyár folyamán az újonnan fertőzöttek száma száz alá csökkenjen, ez nagy eredmény lenne – mondta Tiodorović.

Az elkövetkező napokban várható az országos válságtörzs újabb ülése.