2024. március 28., csütörtök

Magyar kormány: minden oltás hatékony

A Pfizer-BioNTech vakcinával történő oltás után többen betegedtek meg, és kétszer annyian haltak meg, mint a Sinopharm-vakcina után – derült ki a Magyarország kormánya nevű Facebook-oldal vasárnapi bejegyzéséből. Azt írták: a baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat, s ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. A kormány ezért nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat, amelyekből „jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen" – hangsúlyozták.
Mindenkit arra kérnek, hogy éljen az oltás lehetőségével, mert „az oltás életet ment".
A bejegyzéshez csatolt képen a második oltás utáni fertőzések és halálozások adatai láthatók: a Pfizer-BioNTech vakcinával történő oltások után 3048-an, a Sinopharm vakcina után 1744-en, az AstraZeneca vakcina után 613-an, a Szputnyik vakcina után 201-en, a Moderna vakcina után pedig 108-an betegedtek meg.
A Pfizer-BioNTech vakcinával történő oltások után 175-en, a Sinopharmvakcina után 78-an, a Moderna vakcina után 12-en, az AstraZeneca vakcina után hatan, a Szputnyik oltóanyag után pedig ketten haltak meg – derült ki a táblázatból.