2024. április 20., szombat

Belivuk ügy: fegyvereket, robbanószert és ipari húsdarálót foglaltak le

A rendőrség, a Biztonsági-Információs Ügynökség (BIA) és a Szervezett Bűnözéssel foglalkozó ügyészség nagy mennyiségű fegyvert foglalt le a belgrádi Ritopek városrészben lévő egyik ház titkos szobájában. A rendőrségi jelentés szerint az ingatlant Veljko Belivuk csoportja használta.

A rejtett szobát azt követően találták meg, hogy kihallgatták a csoport tagjait. Aleksandar Vulin belügyminiszter elmondta, hogy a helyiséget nagyon jól elrejtették, és nem biztos, hogy rátaláltak volna a beszélgetések nélkül.
A szobában, egyebek mellett, 10 kg robbanószert is találtak. Emellett ipari hús- és csontdaráló gépekre is rábukkantak, amelyeket a törvényszéki szakemberek átvizsgálnak, és biológiai nyomokat keresnek rajtuk.
Vulin nem zárja ki azt sem, hogy a házban további titkos szobákat is felfedezhetnek.
Mint ismeretes, Belivuk a Partizan sportklub Janjičar szurkolótáborának vezetője volt. A gyanú szerint társaival együtt a legsúlyosabb bűntetteket hajtották végre. Azzal vádolták őket, hogy gyilkoltak, kábítószer-kereskedelemmel és zsarolással foglalkoztak, embereket raboltak el, kínoztak és csonkítottak meg.