2024. április 20., szombat

A gyógyfürdőférőhelyek több mint 70 százaléka máris elkelt a jövő hétvégi ünnepnapokra

A szerbiai gyógyfürdőkben lévő férőhelyek több mint 70 százalékát már lefoglalták az utazni vágyók a közelgő majális és az ortodox húsvét idejére, a hegyvidéki üdülőközpontokban pedig folyamatosan nő a foglalások száma, nyilatkozta Marija Labović, a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezet (TOS) igazgatója a Tanjugnak.

Mint mondta, a koronavírus-járvány miatt sokan az utolsó pillanatban foglalnak szállást, ezért várhatóan a szabad férőhelyek is elkelnek. A TOS arra kéri mindazokat, akik az utazás mellett döntenek, hogy felelősségteljesen viselkedjenek és tartsák be az egészségügyi előírásokat.

– Ilyen magatartásra van szükség önmagunk és mások védelme érdekében – hangsúlyozta az igazgató, aki hozzátette, hogy a természetvédelem is figyelmet kell fordítani. Bejelentette, hogy a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezet az ünnepek után külön kampányba kezd a belföldi turisták számára, melynek szlogenje „Én Szerbiát választom".

– Ezzel hazánk kevésbé ismert úticéljait népszerűsítjük – mondta Marija Labović. A kampány célja, hogy a belföldi turisták az idei évben a nyaralásuk egy részét Szerbiában töltsék, tette hozzá.