2024. április 24., szerda

Tepić: A tanúk készek vallomást tenni

A Szabadság és Igazságosság pártjának alelnöke, Marinika Tepić, aki nők és kiskorúak molesztálásával vádolta meg Dragan Marković Palmát, elmondta, hogy a tanúk készek vallomást tenni, amennyiben védelmet biztosítanak a számukra – írja a 021.rs hírportál.

A kragujevaci Felebbviteli bíróság úgy döntött, hogy a Palma-ügyet, Tepić molesztálási vádjainak hatására, Kraljevóba helyezi át. Tepić a Nova.rs hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy ennek ellenére hétfőn 13 órakor, az előzetes bejelentéseknek megfelelően vallomást fog tenni a jagodinai rendőrségen.

– Az ügyvédem azonnal felhívott, amint megjelent ez a hír. Azt mondták, hogy ennek ellenére a vallomást tehetek a megbeszéltek alapján. Nincs változás e téren – mondta Tepić.

Elmondta, hogy a tanúk közül néhány készen állnak arra, hogy beszéljenek a rendőrségen, vagy az ügyészség előtt, amennyiben védelmet biztosítanak a számukra.

Szükséges a tanúk védelme, valamint a nyilvánosság kizárása is, vagyis a teljes védelem – jelentette ki Tepić.

Több fajta védelem van. Külön törvény rendelkezik a tanúk védelméről, ahol minden világosan le van írva. Több szintű védelem létezik. A járőrök, amely a legenyhébb és a legkönnyebb, ezt követi a személyazonosság megváltoztatása, másik városba való költözés – tette hozzá Tepić.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy számára mit jelent az a döntés, hogy a Palma-ügy Jagodináról Kraljevóba kerül át, azt nyilatkozta, hogy ez a nyilvánosság reakciója. Emlékeztetett arra is, hogy ugyanaz a jagodinai felsőügyészség azt nyilatkozta, hogy nem látja okát annak, hogy az eljárást áthelyezzék Jagodinából.

Arra is reagált, hogy mintegy négyszáz közvállalatban dolgozó nő bűnvádi feljelentést tett ellene.

– Én már akkor is mondtam, mielőtt ezt megtették volna, hogy azt gyanítom Palma a női szoknya alá bújik, mint Jutka. Idáig még nem szólította őket az utcára, hogy kiabáljanak és skandáljanak, lehet majd hétfőn ezt is megszervezi. Semmin sem lepődnék meg. A másik oldalról nézve pedig ez a feljelentés csak félelem- és pánikkeltés – jelentette ki Tepić.