2024. április 26., péntek

Gyűjtési akció a beteg gyermekekért

A Vojvodina Sport- és Üzletközpont bejáratánál szombaton, április 24-én 10 és 16 óra között, valamint a Péterváradi Szent Pál templomnál fél 4 és fél 6 között vásárt szerveznek a beteg gyermekek megsegítéséért. Mindezek szervezéséért a Tezga za život humanitárius csoport a felelős.

A humanitárius akción az adományozók számos tárgy közül választhatnak , amelyek megvásárlásával hozzájárulhatnak a közös érdekhez.

Az összegyűjtött adományokat több gyermek gyógykezelésére ajánlják fel: Đurđija, Anastasia, Mihajlo és Dušan gyógyulását segíthetik elő. A gyermekeket már sokan jól ismerik a Budi Human civilszervezet Facebook csoportjából.

Ez lesz a második hasonló típusú adománygyűjtés, tudta meg Tatjana Rađenovićtől a 021 hírportál. Elmondása szerint szponzorokat meglehetősen nehéz találni, azonban sok jószándékú ember szívesen segédkezik a humanitárius akciók alkalmával. Hozzátette, hogy havonta egyszer szerveznek ilyen gyűjtéseket, s a listán mindig az a négy gyermek szerepel, akik a legkevesebb pénzt kapták az SMS-eken keresztül.

A SPENS-nél különböző virágdíszeket, élelmiszereket és különféle kézműves termékeket ajánlanak fel a gyermekek megsegítése céljából.

A koronavírusra való tekintettel a szervezők megkérik az adakozókat, hogy tartsák be a járványügyi intézkedésekben előírtakat, tartsák be a szükséges egymás közti távolságot, valamint viseljenek maszkot.

A bazárokon kívül a Tezga za život a Limáni piacon is árulja a termékeit, minden héten csütörtök és vasárnap között.