2024. április 19., péntek

Az életet ünnepeljük!

Az idei EXIT fesztivált Szerbia vírus feletti győzelme szimbólumaként szeretnék megtartani

Úgy tűnik már csak 76 napot kell várni arra, hogy a Péterváradi várban megkezdődjön a 20. EXIT fesztivál. A múlt héten már írtunk arról, hogy folynak a tárgyalások a fesztivál körül, ezen a héten viszont megszületett a sok fiatal által várt döntés. A dolgok jelenlegi állása szerint az idén nyáron megrendezhetik Újvidéken az EXIT fesztivált. Ezt a hírt Újvidék polgármestere, Miloš Vučević jelentette be, nemzetközi viszonylatban is nagy visszhangja volt, hiszen most még úgy tűnik, hogy az idén nyáron még nem sok ország vállalja be a nagyobb fesztiválokat vagy koncerteket. A külföldi sajtó szerint azonban, ha valóban megrendezik a fesztivált, az Szerbia vírus feletti győzelmének a szimbóluma lesz. Nem utolsósorban pedig fellendíti az ország turizmusát.

A fesztivált az előzetes tervek szerint július 8-a és 11-e között tartják meg, és megálmodói azt remélik, hogy a rendezvény méltó megünneplése lesz az EXIT-sorozat 20. évfordulójának. A fellépők listáján jelenleg olyan nevek szerepelnek, mint David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Salamon és még sokan mások.

A polgármester elmondása szerint a fesztiválra mindenki jöhet, aki beoltatta magát vagy már átesett a koronavírusos fertőzésen. A fesztivál minden látogatója számára gyorsteszteket is biztosítanak, amelyeket kedvező áron lehet elvégezni. Azt tervezik, hogy a teszteket a fesztivál bejáratának közelében lévő tesztzónában végzik majd el.

A fesztiválra való belépéshez kapcsolódó minden részletet idejében közzétesznek az EXIT hivatalos honlapján, a Szerb Köztársaság kormánya által meghatározott, jövőre vonatkozó és aktuális intézkedésekkel összhangban.

Dušan Kovačević, az EXIT fesztivál alapítója és igazgatója szerint, a rendezvény az idén az életet fogja ünnepelni. Az EXIT-re a világ minden tájáról érkeznek az emberek, és az idei – remélhetőleg – a legkülönlegesebbek közé fog tartozni. A fesztiváligazgató kifejtette továbbá, hogy mindenkit buzdítanak az oltakozásra, hiszen a legfontosabb az, hogy a bulizás ideje alatt is mindenki biztonságban legyen.

A fellépők végleges listáját a jövő hét folyamán teszik majd közzé. A tervek szerint az idén is több mint 40 zóna és színpad áll majd a fesztiválozók rendelkezésére.  Az előzetes hírek szerint sok olyan fellépőre is lehet majd számítani, akiknek neve benne volt a múlt évi programfüzetben.

Tehát, aki már felvette vagy készül felvenni az oltást és bevállalja az idei fesztiválszezont, az látogasson el az exitfest.org honlapra, ahol tájékozódhat a belépőjegyek áráról is.