2024. március 29., péntek
NŐI LABDARÚGÁS – SZERB KUPA

Kiesett a TSC a női kupából

Szerdán és csütörtökön rendezték a szerb női kupa nyolcaddöntőjének mérkőzéseit. A magyarkanizsai TSC csapatát a Zemun pályájára szólította a sorsolás, ahol a hazai együttes már a 10. percben megszerezte a vezetést. A kék-fehérek tíz perc múlva Kneževic Milana szépségdíjas találatával egyenlítettek, a folytatásban viszont nem született újabb gól, így a csapatok tizenegyesekkel döntötték el a továbbjutás kérdését. A büntetőpárbaj során a zimonyi játékosok nem hibáztak, a magyarkanizsai középhátvéd, Belovan lövését a hazai kapus kivédte, így a fővárosi csapat jutott tovább. Szerdán az eredeti tervek szerint Szabadkán két mérkőzést rendeztek volna, az élvonalból kiesett lazarevaci Kolubara azonban visszalépett a sorozattól, így a Szuperligában utcahosszal vezető Spartacus játék nélkül jutott be a negyeddöntőbe. A Kék Galambok tartalékcsapata a Mašinac elleni találkozó elején ráijesztett egy kicsit a nišiekre, a folytatásban a tapasztaltabb vendégegyüttes két gólt is szerzett, Pataki Georgináék erejéből pedig csak egy szépítő gólra tellett, az utolsó percben Ábrahám váltott gólra egy kezezésért megítélt büntetőt.

Eredmények: Spartacus–Kolubara 3:0 (k. n.), Spartacus B–Mašinac 1:2, Zemun–TSC 1:1 (11-esekkel 5:4), Heroj Polet–Sloga 0:5, Borac–C. zvezda 0:9, C. zvezda B–Požarevac 1:2, Lavice–Radnički 0:1. A Vojvodina–Rad mérkőzést tegnap játszották.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Real nem engedi el a bajnokságot

A Real Madrid 3:0-s győzelmet aratott a Cádiz elleni idegenbeli meccsen. Zidane legénysége a győzelemmel a La Liga élére állt, igaz, a városi rivális Atlético egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Franciaországban a kupanegyeddöntőben a a PSG és a Monaco ünnepelt.
A Szuperliga ötlete megbukni látszik: a PL-ben arra kérték az alapító klubok vezetőit, hogy távozzanak a PL bizottságaiból, Conte pedig az ESL-t és az UEFA-t is bírálta. Az ESL elnöke, Florentino Pérez szerint mindent a sportág megmentése érdekében tettek, de a sorozat most „készenléti” állapotba került.

Érdekesebb eredmények, angol bajnokság, 29. forduló: Tottenham–Southampton 2:1, Aston Villa–Manchester City 1:2. Az élcsoport: Manchester City 77, MU (–1) 66, Leicester (–2) 56 pont stb. Francia kupa, negyeddöntő: PSG–Angers 5:0, Lyon–Monaco 0:2. Német bajnokság, a 30. forduló: Borussia (D)–Union 2:0, Hoffenheim–Borussia (M) 3:2. Az élcsoport: Bayern 71, Leipzig 61, Wolfsburg 57 pont stb. NB I., a 30. forduló: DVTK–Puskás Akadémia 2:1, Mezőkövesd–Fehérvár 1:3. Az élcsoport: Ferencváros 69, Puskás Akadémia 55, Fehérvár 50 pont stb. Olasz bajnokság, a 32. forduló: Milan–Sassuolo 1:2, Juventus–Parma 3:1, Spezia–Inter 1:1. Az élcsoport: Inter 76, Milan 66, Juventus 65 pont stb. Spanyol bajnokság, a 31. forduló: Levante–Sevilla 0:1, Cádiz–Real Madrid 0:3. Az élcsoport: Real Madrid (+1) és Atlético 70, Sevilla (+1) 67 pont stb. Szerb kupa, elődöntő: C. zvezda–Radnik 2:1, Vojvodina–Partizan 0:1.