2024. április 24., szerda

Putyin lezárhatja Oroszországot

Az orosz elnök bejelentette, hogy tíz napos munkaszünet elrendelését fontolgatja, annak érdekében, hogy a koronavírus járványt ellenőrzés alá vonhassák – jelenti az AFP hírügynökség, írja a B92 hírportál.

A hírt azonban a Kreml idáig még nem erősítette meg. Az AFP, valamint más orosz újságok szerint is Oroszország elnöke elfogadta, hogy a május 1-je környéki ünnepi napokat még kettővel meghosszabbítsák, így a polgárok további munkaszüneti napokat kapnak.

A The Siberian Times információi szerint a munkaszünet május 1-től május 11-ig fog tartani. A világ más sajtóorgánumai szerint is Oroszország hivatalos csatornákon keresztül is azt terjeszti, hogy a betegek száma ellenőrzés alatt van, valamint alacsonyabb a teljes lakosság számához mérten. Ennek ellenére az ellenzéki sajtó szerint a helyzet sokkal rosszabb annál, mint amit hivatalosan közölnek. Ezt csak tovább erősíti a moszkvai polgármester egyre gyakrabban előforduló kijelentései, hogy a fővárosban az újonnan fertőzöttek száma folyamatosan növekszik.