2024. március 28., csütörtök

Az intézmények fejlesztésére, tudományos kutatásra

A Vajdasági Autonóm Tartomány által alapított szakfőiskolák, egyetemi karok pályázhatnak a felhívásokra

Emlékeztetjük érintett olvasóinkat, hogy hamarosan zárulnak a Tartományi Felsőoktatási és Tudományos Kutatási Titkárság aktuális pályázati felhívásai.

Az egyik pályázat azon felsőoktatási intézmények oktatási programjainak és projektumainak társfinanszírozására vonatkozik, amelyeknek az alapítója Vajdaság Autonóm Tartomány. Erre a célra a felsőoktatási titkárság 10 millió dinárt különített el.

Emellett pályázni lehet az alkotóművészet területén folyó tudományos kutatások előmozdításának finanszírozására is. Ezek a képző-, a zene-, a színpadi, a digitális, az alkalmazott művészet, valamint az építészet területére terjednek ki. A felsőoktatási titkárság a tervek szerint 6 millió dináros keretet szán erre a felhívásra. Egy-egy projektumra legfeljebb 500 ezer dináros összeget tudnak fordítani. A pályázat április 26-áig áll nyitva.

A Vajdaság Autonóm Tartomány által alapított felsőoktatási intézmények ezenkívül az épületek, objektumok és felszerelések javításának, karbantartásának társfinanszírozására, valamint a projekt technikai dokumentációjának előkészítésére is pályázhatnak. A felsőoktatási titkárság erre a célra 26 millió dinárt különített el. A szakfőiskolák és az egyetemi karok április 26-áig tudnak jelentkezni a felhívásra.

A felsőoktatási titkárságnál a nemzeti kisebbségekre – nemzeti közösségek tudományos-kutatási pályázatainak és projektumainak finanszírozására is lehet pályázni. Ennek keretösszege 6 millió dinárt tesz ki, és projektumonként legfeljebb 400 ezer dinárra lehet átadni a szükséges dokumentumokat. A jelentkezési határidő április 26-a.

A Vajdaság Autonóm Tartomány által alapított felsőoktatási intézmények a gépek, a felszerelések beszerzésére és az immateriális javak beszerzésének társfinanszírozására is pályázhatnak. A felsőoktatási titkárság erre a célra 8,7 millió dinárt különített el. Erre a felhívásra is április 26-áig jelentkezhetnek.

A Vajdaság Autonóm Tartomány területén levő szakfőiskolák a fejlesztési-kutatási projektumok finanszírozására is tudnak pályázni. Ennek keretösszege 7,6 millió dinár. Az intézmények legfeljebb 500 ezer dináros összegre tudnak jelentkezni. A felhívás április 26-ig áll nyitva.

Emellett a hallgatói elszállásolást és étkeztetést stb. végző intézmények az épületeken, objektumokon folyó javításokra, munkálatokra, valamint a felszerelések és az előbbiek karbantartásának tárfinanszírozására tudnak pályázni. A 6 millió dináros keretösszegű pályázat szintén április 26-án zárul.

Bővebb információ a http://apv-visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs honlapon, a Konkursi menüpont alatt olvasható.