2024. április 25., csütörtök

Feltételek a külföldi utazások esetén

Az állampolgárok legszívesebben azokra a helyekre utaznának, ahol nincs szükség a negatív eredményű PCR-tesztre, tehát Albániába, Montenegróba, Egyiptomba, Törökországba és más hasonló célállomásokra is – mondta Danijela Đurović az Argus Tours munkatársa a 021 hírportálnak.

Kifejtette, hogy az utazási irodájuk kínálatában nem szerepel az ügyfelek vakcinációjának előjegyzése, azt mindenkinek magának kell elvégeznie.

Elmondása szerint az ügynökség igyekszik majd betartatatni a járványügyi intézkedéseket, mindegyik célállomás előtt meghatározzák ezeket a szabályokat.

Görögország példáját is felhozta, ahol már többnyire biztosak abban milyen vonatkozó szabályok szerint nyaralhatunk az országban. Ott egyelőre az oltás felvételéről szóló igazolásra, vagy egy negatív PCR-tesztre van szükség.

Rámutatott, hogy szúrópróbaszerűen végezték el a teszteket azokon, akik elsőként lépték át a határt, s pozitív eredmény esetén karanténba kerültek.

Đurović emlékeztetett arra, hogy a Törökországba utazáshoz is szükséges a negatív PCR-teszt, de az ügynökségek remélik, hogy ezt a feltételt hamarosan megszüntetik.

Arra is kitért, hogy megnőtt a kereslet azon úti célok iránt, ahová nem kötelező mellékelni a negatív PCR-tesztet. Ilyen például Montenegró, de még Albánia is.