2024. április 25., csütörtök

Egyre népszerűbb úticél Albánia és Montenegró

Mit kell felmutatni a határátkelőhelyeken?

– A polgárok leginkább olyan országokba szeretnének utazni, ahol nem szükséges a negatív PCR teszt, mint Albánia és Montenegró, de Egyiptom, Törökország és más államok is – jelentette ki Danijela Đurović, az Argus tours ügynökségből, írja a 021.rs hírportál.

Elmagyarázta, hogy az Argus tours nem nyújt koronavírus elleni védőoltásra való jelentkezési lehetőséget, mivel az utasok ezt már maguk megtették. Szavai szerint a nevezett idegenforgalmi ügynökség minden járványügyi intézkedést betart, viszont a turisták számára is meglesznek határozva az előírások, amelyeknek meg kell felelniük.

Görögország a legspecifikusabb, mivel az ügynökségek arra várnak, hogy minden igazolást és szerződést hivatalosan is aláírjanak, hogy biztosabbak lehessenek a kínálatukkal és megismertethessék az utasokkal az utazás feltételeit.

A Görögországban való nyaraláshoz egy oltási igazolásra, vagy egy negatív PCR tesztre van szükség, de mindezt a gyakorlatban is hivatalossá kell tegyék.

Rámutatott arra is, hogy azok az utasok, akik először átlépték a görög határt, minden szükséges dokumentáció ellenére is további tesztelésre voltak kötelezve, hogy elkerüljék a karantént.

A többi utazási célponttal kapcsolatban Đurović elmondta, hogy a Törökországban való nyaraláshoz negatív PCR-teszt szükséges, de az idegenforgalmi ügynökségek azt remélik, hogy ezt a feltételt is hamarosan megszüntetik.Elmondása szerint azon országok iránt, amelyek nem írják elő a turisták számára az oltási igazolást, vagy a negatív PCR-tesztet, nagyobb az érdeklődés. Példaként Albániát említette, ahol nem szükséges negatív PCR-teszt és nagy kínálattal rendelkezik, valamint Montenegrót is, amely a régióhoz tartozik.