2024. április 25., csütörtök

Marinika Tepić újabb vallomást hozott nyilvánosságra

Marinika Tepić korábban azzal vádolta Dragan Marković Palma, a városi képviselő-testület elnökét, az Egységes Szerbia Párt vezetőjét és köztársasági parlamenti képviselőt, hogy olyan partikat szervezett, amelyeken fiatal lányokat molesztáltak. A Szabadság és Igazságosság párt alelnöke egy újabb tanú vallomását hozta nyilvánosságra, amely – mint mondta – azt bizonyítja, hogy Palma kiskorúakat és nőket vezetett meg. Ugyanakkor 393 közszférában foglalkoztatott nő tett bűnvádi feljelentést Marinika Tepić ellen.

A Szabadság és Igazságosság párt alelnöke szerint a tisztségviselő szemtanúja volt azoknak az eseményeknek, amelyeken átverték a nőket. Marinika Tepić elmondta, hogy a tanú vallomása szerint a hölgyek Paráliába, Bécsbe, Rómába és Párizsba is elutaztak a küldöttséggel, ahol ünnepségeket tartottak. A nők közül néhány jagodinaiak voltak, köztük többen közalkalmazottak. Tepić azzal vádolta meg Palma titkárnőjét, hogy ő koordinálta a cselekedeteket, Jagodina polgármesterét, Ratko Stevanovićot pedig azzal gyanúsítja, hogy részt vett az eseményeken.

Közben 393 közszférában alkalmazott nő tett bűnvádi feljelentést Marinika Tepić ellen a jagodinai Felső Ügyészségen megalapozatlan gyanúsítgatás és pánikkeltés miatt. Egyikük, Marija Jovanović, Jagodina segédpolgármestere a Szerbiai RTV-nek elmondta, hogy a közszférában foglalkoztatott nők nem tudják elhinni, hogy „egy nő ilyen kegyetlen és undorító módon sértette meg a közszférában foglalkoztatott nőket, megvádolva, hogy telefonos beszélgetések révén jutottak álláshoz”. Mint mondták, a vádaskodás sértő és felháborító. A Szerbiai RTV nem hivatalos forrásokra hivatkozva úgy tudja, hogy a feljelentéshez az érintettek férjei is csatlakoznak.

A napokban a jagodinai Főbb Ügyészség eljárást indított az ügyel kapcsolatban. Radoslav Vučković ügyész a Szerbiai RTV-nek akkor azt nyilatkozta, hogy a rendőrség utasítást kapott az összes szükséges információ összegyűjtésére, amely után eldől, hogy valóban bűncselekmény történt-e.