2024. április 26., péntek
OLTÁSI KÖRKÉP

Lehetőleg a honlapon jelentkezzenek be!

A zentai önkormányzat arról tájékoztatja a község polgárait, hogy az egészségház biztosít oltóanyagot azok számára, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak, vagy nem állt módjukban bejelentkezni az euprava.gov.rs honlapon a Covid-19 elleni védőoltás felvételére. Ehhez arra van szükség, hogy a védőoltást igénylő személy előzőleg felhívja az egészségházat (814-570) időpont-egyeztetés céljából. A héten a Pfizer injekciót, a jövő héten pedig a Szputnyik V oltást adják be a jelentkezőknek. Zentán a helyi közösségekben továbbra is a polgárok rendelkezésére állnak, amennyiben a minisztérium honlapján (www.euprava.gov.rs) szeretnének bejelentkezni a védőoltás felvételére.

Az Adai Egészségházban mindenkinek azt tanácsolják, hogy a Covid-19 elleni védőoltásra inkább jelentkezzen az eUpraván, mivel a bejelentkezést követő 5–10 napon belül az érintett személy biztosan megkapja az igényelt vakcina első dózisát. Dr. Balog András, az intézmény igazgatója elmondta, hogy véges számú Pfizer–BioNTech védőoltással rendelkeznek, amit beadhatnak azoknak, akik erre soron kívül jelentkeznek az egészségházban. Ehhez azonban a vakcinát igénylőnek személyesen vagy telefonon jelentkeznie kell az egészségház tolóablakánál, ahol felveszik az illető adatait és elérhetőségét, majd telefonon értesítik, hogy mikor veheti fel a védőoltást.

Magyarkanizsán jelenleg csak azok kaphatnak védőoltást, akik interneten keresztül bejelentkeztek. A korábbiakban voltak ugyan nyílt napok, de most csak azokat oltják, akiknek van időpontjuk. Várhatóan a közeljövőben lesz még olyan akció, amikor bárki betérhet, de most csak azok részesülnek védőoltásban Magyarkanizsa községben, akik előre bejelentkeztek!