2024. március 28., csütörtök

Több a panasz, mint tavalyelőtt

Tavaly 670-en fordultak kérelemmel az ombudsmanhoz

Újvidéken tavaly a városi ombudsmanhoz 670-en fordultak segítségért, egyesek telefonon, mások e-mailben vagy személyesen kértek jogorvoslást.

Az újvidékiek leginkább a városi adminisztrációra, a túl nagy zajra, a mobbingra, az illegális építkezésre, a hangos szomszédokra és a fűtés színvonalára panaszkodtak. A városi ombudsman 2020-ban 245 alkalommal reagált a panaszokra, ebből két eset 2018. évi, 2019-ből pedig 41 esetnek a megoldását tolták ki a múlt évre. 2020-ban 202 panasz érkezett a városi jogvédőhöz, ebből 34 esetet nem sikerült lezárni.

A városi ombudsman évi jelentéséből kiderül az is, hogy tavaly 20 százalékkal több panasz érkezett, mint egy évvel korábban.

A legtöbb panasz tavaly májusban, a rendkívüli helyzet megszűnése után érkezett, a legkevesebb esetet pedig decemberben jegyezték, ebben a hónapban regisztrálták a legtöbb koronavírussal fertőzöttet a múlt évben. Személyesen tavaly júliusban fordultak legtöbben a városi ombudsmanhoz, telefonon pedig márciusban hívták leggyakrabban a jogvédőt, ebben a hónapban vezették be ugyanis a pandémia miatti rendkívüli helyzetet. Összesítve, a legtöbb panasz tavaly augusztusban érkezett az ombudsmanhoz, a legkevesebb pedig novemberben.

Az újvidékiek gyakran panaszkodtak a városi hivatalok, szolgálatok munkájával kapcsolatban. A felügyelőségre 41, a Munkavédelmi Központra 27, a Városi Vízművekre 14, a Radosno detinjstvo Gyermekintézményre 12, a Városfejlesztési és Építkezési Hivatalra 10, a Városi Adóhivatalra 8, a Területrendezési és Nagyberuházási Hivatalra pedig 9 panasz érkezett. A polgárok ezenkívül 7 alkalommal kifogásolták az Informatika közvállalat szolgáltatásainak a színvonalát, 6 alkalommal fejezték ki elégedetlenségüket a Čistoća Köztisztasági Közvállalat és a Parking servis közvállalat, valamint az Újvidék Egészségház működésével kapcsolatban.

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elrendelt rendkívüli helyzet ideje alatt (március 15.– május 6.) 81 személy fordult a városi ombudsman intézményéhez. A városi jogvédő közleménye szerint a panaszok nagyrészt a pandémia okozta nehézségekhez fűződtek.

A Dnevnik napilap honlapján emlékeztetnek arra, hogy a február 28-án megtartott városi képviselő-testületi ülésen a városi ombudsman posztjára újraválasztották Marina Popov Ivetićet, a helyettesének pedig Stojanka Varajićot nevezték ki.