2024. április 19., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A Leipzig segített a Bayernnek

A Gulácsi Péterrel felálló Leipzig meglepetésre 2:1-es vereséget szenvedett a kiesőjelölt Köln otthonában. Nagelsmann legénysége a második félidő elején került hátrányba, amikor Hector lőtt gólt. Haidara hiába egalizált az 59. percben, Hector egy pillanattal később már duplázott, és kialakította a végeredményt. A lipcseiek váratlan botlása a Bayernnek kedvezett: a bajorok szűk negyedóra alatt Choupo-Moting és Kimmich góljaival 2:0-ra legyőzték a Leverkusent. A müncheniek előnye már tíz pont a tabellán, a Bundesligából pedig már csak négy forduló van hátra: a salátástál sorsa akár már a következő körben eldőlhet. A 30. játéknapon a Schalke vereségével az is eldőlt, hogy a gelsenkircheniek kiesnek az élvonalból. A Schalke 30 év után búcsúzik a legmagasabb osztálytól.

Franciaországban a kupaküzdelmek borzolták a kedélyeket, nem is akárhogyan! A negyeddöntőben a Montpellier papírforma szerint legyőzte a Canet Roussillont, míg a negyedosztályú GFA a Toulouse elleni győzelmével (2:0) elődöntőbe jutott.

Angol bajnokság, a 32. forduló: Chelsea–Brighton 0:0. Az élcsoport: Manchester City 74, Manchester United 66, Leicester 56 pont stb. Francia kupa, negyeddöntő: GFA–Toulouse 2:0, Canet Roussillon–Montpellier 1:2. Az elődöntőben: PSG–Angers, Lyon–Monaco. Német bajnokság, a 30. forduló: Köln–Leipzig 2:1, Bielefeld–Schalke 1:0, Bayern–Leverkusen 2:0, Frakfurt–Augsburg 2:0. Az élcsoport: Bayern 71, Leipzig 61, Frankfurt 56 pont stb. NB I., a 30. forduló: Zalaegerszeg–Budafok 5:0, Ferencváros–Újpest 3:0. Az élcsoport: Ferencváros (bajnok) 69, Puskás Akadémia (–1) 55, Fehérvár 47 pont stb. Olasz bajnokság, a 32. forduló: Verona–Fiorentina 1:2. Az élcsoport: Inter 75, Milan 66, Atalanta 64 pont stb.