2024. április 18., csütörtök

Hamis bombariadóval halasztotta volna el a tárgyalását egy temerini lakos

Pánik- és zavarkeltés miatt tartóztatták le a temerini R. T.-t (53), akit azzal gyanúsítanak, hogy telefonon keresztül hamis bombabejelentést tett tegnap fél egy körül. Ezzel szerette volna ugyanis elhalasztani a kruševaci bíróságon bejelentett tárgyalását – írja a 021.rs hírportál.

A rendőrség közleménye szerint a temerini férfi a felső bíróság hívóközpontját hívta fel, és bejelentette az őrnek, hogy az egyik irodában bombát helyeztek el. Az épületet, ahol a felső bíróság mellett az alapfokú bíróság, valamint az alap- és felsőfokú ügyészség is működik, rövid időre kiürítették, majd miután kiderült, hogy a bejelentés hamisnak bizonyult, az alkalmazottak visszatértek a létesítménybe.

A kruševaci Rendőrségi Hivatal körözésére a temerini rendőrök elfogták a gyanúsítottat, aki ellen pánik- és zavarkeltés bűncselekményének gyanúja miatt eljárást indítottak. A férfit 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték, a bűnvádi feljelentést követően pedig a kruševaci ügyészség elé kerül.

A gyanúsítottat egyébként csalással vádolták a kruševaci bíróságon, a bombabejelentést pedig a tárgyalás előtt egy órával tette meg.