2024. április 26., péntek

Kitűnő diáknak ne kelljen gyertyafénynél tanulnia!

Újvidéki művésznők házat adományoztak egy nagyboldogasszonyfalvi kislánynak

Ókérre (Zmajevo) költözhet Kristina Knežević, a gyertyfénynél tanuló kitűnő diák – számolt be a 10 éves kislány sorsának alakulásáról a Szerbiai RTV.

Kristina az eddigiekben édesanyjával egy áram és víz nélküli omladozó házban keresett menedéket Nagyboldogasszonyfalván (Gospođinci). Az édesapa halálát követően ugyanis anyja, Vukosava idénymunkákból igyekezett biztosítani a mindennapi betevőt, de nemrégiben ő is lebetegedett. Jelenleg szociális segélyből tengődnek, amelyből nem tellik az albérletre. Mindez azonban nem tántorította el Kristinát attól, hogy kitűnő tanuló maradjon – számolt be nemrégiben a köztelevízió a család viszontagságairól.

A történetet hallva két újvidéki művésznő úgy döntött, hogy házat adományoz a lánynak és az édesanyjának. Jasmina Mitrušić és Violeta Labat az ókéri családi házukat ajánlották fel, amelyet az Út, igazság és élet jótékonysági szervezet újít fel. Jelenleg a tetőszerkezetet és a homlokzatot javítják, de lecserélik a villanyáram- és a vízvezetékeket is, és új fürdőszobát és bútort is biztosítanak a Knežević családnak – mondta Mile Jovanović. A hummanitárius szervezet tagja kiemelte, hogy sok magánjellegű felajánlás is érkezett az ország minden tájáról, és több vállalkozó is besegített az építőanyag beszerzésébe.

Kristina abban reménykedik, hogy a negyedik osztályos tananyagot már saját szobájában sajátíthatja el, amelyet kívánságára rózsaszínre festetnek a jótevői.