2024. április 19., péntek

Jelölhetünk az Októberi Díjra

A városi képviselő-testület keretében működő ünnepnap-meghatározó és díjodaítélő bizottság tegnap felhívást intézett az újvidéki polgárokhoz, a munka-, politikai és egyéb szervezetekhez, egyesületekhez stb., hogy tegyék meg javaslataikat arra vonatkozólag, hogy kit, illetve melyik szervezetet, közösséget javasolják a város 2021-es Októberi Díjával történő kitüntetésre.

Az Októberi Díjat október 23-a, a város 1944. évi felszabadulásának évfordulója alkalmából ítélik oda azoknak, akik legtöbbet tettek városunk politikai, gazdasági, művelődési vagy más téren történt fellendítéséért. Olyan személyek vagy szervezetek kapják, akik/amelyek Újvidék területén tevékenykednek, vagy olyanok, amelyek Újvidék területén vannak bejegyezve. A díjat kiemelkedő tudományos, művelődésügyi, művészeti, publicisztikai, újságírói, telekrendezési, építészeti, fejlesztési-innovációs, környezetvédelmi, oktatásügyi, sportügyi, népjóléti vagy emberbaráti területen felmutatott eredményekért ítélik oda.

Az Októberi Díj várományosainak javasolt listáját szeptember derekáig kell eljuttatni a bizottságnak (Komisija za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada), a városi képviselő-testület épületébe, a Žarko Zrenjanin utca 2-be.