2024. április 20., szombat

Cyberközponttá alakul a székváros

A polgármester is támogatja az IT-szektor fejlődését

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere tegnap a városházán fogadta Jovan Stojanovićot, az ANARI AI IT-vállalat alapítóját.

Jovan Stojanović és Miloš Vučević találkozóján szó esett az ANARI AI cég legújabb fejlesztéséről, amelyet az egyik ismertebb európai alap is támogat.

– Fiatal zsenik éltek-élnek Újvidéken, ők azok, akik a legtöbbet tettek a város fejlődéséért az elmúlt 70 évben. A tartományi székvárosban most kiváló, világhírű IT-vállalatok működnek, és közéjük tartozik az ANARI AI is. A városházán fogadtam Jovan Stojanovićot, az ANARI AI IT-vállalat alapítóját, aki beszámolt a cég működéséről, és kiváló híreket közölt. A vállalat ugyanis nagy fejlesztésekbe kezdhet annak köszönhetően, hogy 2.000.000 dolláros támogatást nyert el az egyik nagyobb európai alaptól. A pénzeszközöket a vállalat a világhírű termékeinek a további fejlesztésére költi. Az ANARI AI vállalat megszervezte a világhírű Wonderland AI Summit elnevezésű találkozót, amely a mesterséges intelligencia fejlesztéséről, és az ezzel kapcsolatos kutatásokról szól. A találkozóra több mint 30.000-en jelentkeztek, olyan híres IT-vállalatok vesznek részt rajta, mint amilyen a Facebook, a Google, a Dell, a HP, a Huawei, a Sisense, az IBM, a Mercedes és az Airbus. Nagyon sok sikert kívánok az ANARI AI csapatának – áll Újvidék polgármesterének a közleményében, amelyet a Twitter közösségi oldalon tett közzé.