2024. április 20., szombat

Kanizsai buli fiataloknak

Deszkázz, slammelj a Gödrökben!

Szombaton délelőtt az egyik legkedveltebb magyarkanizsai játszó- és közösségi téren, a Gödrökben várják a fiatalokat rendhagyó eseményre. Gördeszkás versenyeket már szerveztek máskor is, de ez a mostani egészen újnak ígérkezik, mert nagy nyereményekkel kecsegtető slam poetry megmérettetésre is várják az ifjabb korosztályt, akiknek körében ez a két tevékenység egyre népszerűbb. A helyszín pedig különben is közkedvelt, viszont annak szépítésén, biztonságossá tételén és rendeltetésszerű használatán még dolgozni kell, ezt is feladatául tűzte ki többek között a helyi önkormányzat és Magyarkanizsa Község Ifjúsági Irodája, ahogy azt a helyszínen tegnap Bagány Ágnes ifjúsággal és oktatással megbízott tanácstag is hangsúlyozta.

– Önkormányzatunk számára kiemelten fontos ez a terület, és régóta foglalkozunk azzal, hogy miként tudnánk még jobbá tenni ezt a helyet. Mivel a fiatalok a helyzet miatt kiszorultak a szórakozóhelyekről, szerettünk volna nekik kedvezni. A Gödröket az ő igényeiknek megfelelően alakítanánk át a közeljövőben. Éppen ezért szeretnénk kérni a támogatásukat, hogy minél többen jöjjenek el szombaton a versenyre, ahol közös beszélgetéssel az igényeket is felmérhetjük. A környezettudatosság tekintetében alakítanánk ki a teret, hogy olyan legyen, ami valóban a fiataloké, amit magukénak éreznek, és ezáltal vigyáznak is rá – mondta Bagány Ágnes.

A szombati bulin tehát a fiatalok nemcsak jól érezhetik magukat, hanem ki is nyilváníthatják a véleményüket, várják a gördeszkásokat, a görkorisokat és a slam poetryt kedvelőket, valamint mindenkit, aki társaságra és szórakozásra vágyik. Erre hívta fel a figyelmet az ifjúsági iroda koordinátora, Ivanović Laura, aki a verseny részleteiről számolt be.

– A Skate and slam 4 the Grund görkori- és gördeszka-, illetve slam poetry versenyt szombaton tartjuk a magyarkanizsai Gödrökben, ahová elsősorban a fiatalokat várjuk. Az első helyezettek 5000, a második 3000, míg a harmadik helyezettek 2000 dináros vásárlási utalványt is nyernek. Reméljük, hogy a fiatalok minél nagyobb számban jelen lesznek, hogy lássuk, mik az igényeik – mondta a koordinátor.

„Ingyen wifi legyen, vagy fapadok?” – erre a kérdésre is várják majd a választ szombaton, amikor is a verseny 17 órakor kezdődik a gyülekezővel, 17.30-kor a görkorisok, gördeszkások, majd 18-kor a slamesek kapnak teret. Mindeközben DJ Maxy gondoskodik a jó zenéről, a zsűri tagjai: Gömöri Eszter, Oláh Tamás és T. Kiss Tamás pedig eldöntik, kik az igazi titánok a gödrökben!