2024. április 23., kedd

Migránscsempészek buktak le Nagybecskereken és Bégaszentgyörgyön

Magyar és román kollégákkal együttműködve a szerb rendőrség letartóztatott egy bűnszervezet több tagját illegális határátlépés és embercsempészés miatt – jelenti a 021.rs hírportál. 

A rendőrség Nagybecskerek és Bégaszentgyörgy területén elfogta D. P.-t (35), M. G.-t (36) és N. G.-t (21), valamint bűnvádi feljelentést tett L. G. (35) ellen, aki jelenleg kórházi kezelésen van.

A gyanú szerint D. P. és M. G. vezették a bűnszervezetet, amely megszervezte a szerb-magyar és a szerb-román határon való illegális átlépést mintegy negyvenöt bevándorló számára, azzal a céllal, hogy folytassák útjukat az unió valamely távolabbi tagországa felé.

A gyanúsítottakat azzal terhelik, hogy szolgáltatásukért minden egyes bevándorlóért nyolcvantól ötszáz eurót kértek el. A gyanú szerint ugyanakkor az ország különböző területein vásároltak külföldi rendszámtáblájú gépjárműveket, amelyeket Magyarország és Románia területére szállítottak át, hogy ezekkel szállítsák a bevándorlókat.

Korábban Magyarország és Románia területén három szerb állampolgárt tartóztattak le, akik ehhez a bűnszervezethez tartoztak és akik a bevándorlók szállítására voltak alkalmazva.

A lakásaik és más helyiségek átkutatása során a gyanúsítottaknál egy gépjárművet találtak és foglaltak le a rendőrök, emellett több mobiltelefont, SIM kártyát és 50 ezer dinárt. A gyanúsítottakat 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték és bűnvádi feljelentés mellett a belgrádi szervezett bűnözési ügyészség elé kerülnek.