2024. április 20., szombat

Letartóztatták a kavači klán vezérét

Dritan Abazović, a montenegrói kormány alelnöke megerősítette, hogy elfogták a kavači klán vezérét, Slobodan Kašćelant és értékelése szerint ez a montenegrói rendőrség legnagyobb eredménye az utóbbi tíz évben – írja a Vajdasági RTV.

Abazović üdvözölte a rendőrség akcióját és elmondta, hogy ez a legnagyobb eredmény, mivel olyan bűnszervezetekről van szó, amelyeknek regionális jelentőségük van.

– Folytatom a gratulációimat. Az igazság keze megindult – nyilatkozta Abazović az újságíróknak, a Korrupció Ellenes Harc Nemzeti Tanácsának ülését követően.

Elmondása szerint amennyiben nem lesz akadály, úgy Montenegró lekűzdi a szervezett bűnözést.

– Megigértük a polgároknak, hogy a maffia nem fog az ország felett uralkodni és ez megvalósul – mondta Abazović, majd hozzátette, hogy amennyiben nem akadályozzák meg benne, akkor ez tény is lesz.

Kihangsúlyozta, hogy az új kormány a bűnözés elleni harcot tűzte ki elsődleges céljaként, de nem fedte fel az akció részleteit.

– Nem szeretnék belemenni a részletekbe, mivel az akció még nem fejeződött be. Az elkövetkező órákban, napokban is folytatódik az akció és világosabb képet kapunk majd az eset jelentőségéről – mondta Abazović.