2024. április 17., szerda

Újabb adományt adott a Calzedonia a nagykikindai kórháznak

Egy szívókészüléket és két infúziós pumpát adományozott az olasz gyökerekkel rendelkező Calzedonia vállalat a nagykikindai kórháznak. A berendezések értéke 365.000 dinár. Az eszközöket már használatba vették az izolált részlegen a súlyos betegek ápolásánál.

Dr. Mirko Stojisavljević, a kórház igazgatója elmondta, hogy intézmény Covid-osztályán jelenleg 59 pácienst kezelnek, köztük egy gyermeket is. Hozzátette, hogy három beteg van lélegeztetőgépen. Emlékeztetett, hogy a Calzedonia vállalat 2 évvel ezelőtt 333.000 dinár értékben eszközöket adományozott nekik.

Dr. Smiljana Tomašev, az intenzív osztály vezetője elmondta, hogy az újonnan kapott eszközök nagyban megkönnyítik a munkájukat, és ami a legfontosabb, hogy biztonságosabb kezelésben részesíthetik a pácienseket.

– A két infúziós pumpa automatizált és digitalizált, és segítségükkel nagyon precízen adagolhatjuk a súlyos kórképpel rendelkező páciensek számára szükséges gyógyszereket. A szívókészülék negatív nyomást alakít ki és a lélegeztetőgépen fekvő betegeknél segít tisztán tartani a légutakat – magyarázza dr. Tomašev.

Adriano Zoni, a Calzedonia cég szerbiai igazgatója elmondta, hogy az ő kötelezettségük, hogy segítsenek, amikor lehetőségük van rá. Hozzátette, hogy részei ennek a közösségnek, és örömmel tölti el őket, hogy ebben a nehéz időben is segíthetnek.