2021. május 15., szombat

Nyolcszor védettebbek vagyunk a koronavírussal szemben, ha beoltatjuk magunkat

A kragujevaci Egészségház vizsgálatai alapján kimutatták, hogy azoknál, akiket már beoltottak a koronavírus ellen, háromszor kevesebb az esély a tüdőgyulladás kialakulására, mindkét dózis esetében pedig 15-ször kevesebb.

Dr. Dejan Baskić professzor által vezetett kutatásban 28.630 beoltott és több mint 100.000 nem beoltott polgár vett részt január elseje és március 31-e között, tudósít a Szerbiai RTV.
A professzor elmagyarázta, hogy azoknál, akik már megkapták bármely vakcina első dózisát, négyszer kevesebb az esély, hogy elkapják a koronavírust. Ez a második dózis után a duplájára növekszik, így nyolcszor kevesebb az esély, hogy megfertőződnek.
Az szervezet megvédésének első lépése a vakcina. Az orvosok elmondása szerint hatalmas különbség van a beoltott és a nem beoltott személyek kórképében, hiszen azok, akik megkapták a vakcinát, sokkal enyhébb tüneteket mutatnak.
A megbetegedettek között nagyon kevesen vannak azok, akik a Pfizer vakcináját vették fel, őket követik azok, akik az AstraZenecát vagy a Szputnyik V-t kapták.