2024. április 19., péntek

A testmozgás része az egészséges életmódnak

Ha a járványhelyzet megengedi, Szabadkán szombatonként ingyenes edzésen vehetnek részt a nők

Szombaton a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében folytatódott a Szabadkai Sportszövetség és a Szerbiai Sportszövetség közös, Légy egészséges, eddz velünk! elnevezésű, nők számára megszervezett ingyenes sportprogramja, amelyik egy évvel ezelőtt kezdődött, ám a járvány miatt csak nagyobb szünetekkel szervezhették meg az edzéseket. Habár, tekintettel a tornaterem területére, a járványügyi korlátozások negyven résztvevő jelenlétét is megengedték volna, a december óta először megtartott, 45 perces testedzésre hat hölgy jött el.

A hosszabb szünet okán különösen odafigyelt arra, hogy a gyakorlatok ne legyenek túlságosan megterhelőek, mondta lapunknak Marko Popić edző, rámutatván, hogy a jelenlevő nők többsége nem edzett a december óta eltelt időszakban. Mint hozzátette, amint a hölgyek visszaszerzik kondíciójukat, komolyabbra veszi az edzést. A szakképzett edző reményei szerint a továbbiakban minden szombaton megtarthatják a sportprogramot, reggel fél 9-től az Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, ahová minden érdeklődőt várnak. Mint hozzátette, napjainkban a legtöbben ülőmunkát végeznek, ezért a rendszeres testmozgásra mindenkinek érdemes lenne időt szánnia.

Ana Marija korábban minden edzésen részt vett, mint elmondta, már nagyon hiányzott neki, mivel egyébként nem tornázik, egyedül nehezére esik „felülkerekedni lustaságán”. A gyakorlatok egyszerűek, mindenki követheti azokat, mivel az edző odafigyel a résztvevők erőnléte közötti különbségekre, jegyezte meg.