2024. április 20., szombat

A görögök megnyitották ugyan a határt, de...

Ma 8 órától nyitva állnak a görög határátkelőhelyek a szerbiai polgárok előtt. A Prva televízió helyszíni tudósítója, Bratislav Ilić ma reggel mégis arról adott hírt, hogy a határon való átlépés korántsem olyan egyértelmű és egyszerű, mint az váható volt – írja a B92 hírportál.

– Reggel 6 óra körül mi érkeztünk elsőként a határátkelőre – mondta a tudósító. Elmondta, hogy a görögök kedvesek voltak és megengedték nekik, hogy már fél hétkor átlépjék a határt, másfél órával a hivatalos nyitás előtt, de ekkor bonyodalmak alakultak ki.

– Annak ellenére, hogy volt oltási igazolásunk, mégis gyorstesztelés alá vettek bennünket – mondta Ilić. Hangsúlyozta, hogy mindenki, aki Görögországba akar utazni, türelemmel kell felvérteznie magát.

Ha negatív PCR teszttel, vagy oltási igazolással rendelkezünk is, mindenkin elvégzik a gyorstesztet – jelentette a tudósító.

Elmondása szerint idáig még nem látott szerb rendszámtáblás gépjárművet, tumultus sincs, az majd csak a húsvéti ünnepek alatt várható. 

– Azért jöttünk, hogy felvételezzük a polgárainkat, ahogy Görögországba érkeznek, de idáig egyet sem találtunk – mondta a tudósító.