2024. április 25., csütörtök

Erőszakok sorát követte el, 14 évet kapott

Siniša K. (30) szerb állampolgárt 14 év börtönbüntetésre ítélték hat nő brutális megerőszakolása és egy szexuális bántalmazása miatt Berlin környékén.

Tavaly júniusban és júliusban Siniša K. többször is bántalmazott és megerőszakolt  nőket a Berlin közelében lévő erdők valamelyikében, jelentette a Deutsche Welle.

Mint írják, áldozatait fényes nappal kereste föl, majd berángatta őket a bokrok közé. A legidősebb áldozat 27 éves, a legfiatalabb 14 éves volt. Tetteit a berlini illetékes bíróságon beismerte. Az ügyvédje által olvasott nyilatkozat így hangzott: „Szégyellem, amit tettem."

Részletes vallomásában leírta, hogyan fenyegette, erőszakolta meg áldozatait. Néha csavarhúzót használt fegyverként, néha kést.

Amint azt a berlini Tages Spiegel írja, a részletes vallomás és a megbánás kifejezése nyilvánvalóan az egyetlen lehetséges stratégia volt az elkövető börtönbüntetésének esetleges enyhítésére.

Az ügyészség pontosan azt a büntetést kérte, amit kiszabtak: 14 év börtön, valamint ezt követően meghosszabbított őrizet. A vádlott részéről legfeljebb 10 év börtönt kértek.

2018-ig a melencei Siniša K. nemi erőszak és lopás miatt ötéves büntetést töltött le Szerbiában. Később párjával Berlinbe ment, ahol hónapokig illegálisan éltek.