2024. március 29., péntek

Mennyit keresnek a programozók?

Marko Vučetić a Hello World weboldaltól a Szerbia RTV reggeli műsorában elmondta, hogy az IT szektor munkaadóknál jó a flexibilis munkaidő, a folyamatos fejlődési és képzési lehetőségek, az egymás közötti kommunikáció, valamint az állásinterjú visszajelzések.

A Hello World az egyik legnagyobb szakportál, amely több mint 1.400 álláshirdetést foglal magában az IT szektorban. Egyebek mellett emiatt az egyik leglátogatottabb is. Számokban kifejezve ez havi 200.000 látogatót jelent.

Országos szinten az első ilyen projekt az IT Insajder volt, amely egy olyan platform, ahol az érdeklődők információt kaphatnak az ágazat munkaadóiról, emellett a munkával és az állásinterjúkkal kapcsolatos tapasztalatokat is elolvashatják.

A tavalyi évben tovább bővült a weboldal kínálata, így most már a fizetésekkel kapcsolatos tudnivalókról is olvashatnak az oldal látogatói. Ide névtelenül írhatnak az IT foglalkoztatottak.

– A bejegyzések alapján egy haladó programozó átlagfizetése 1750, egy középszintűé 1150, míg a kezdőké 750 euró körül mozog – nyilatkozta Vučetić.

Hangsúlyozta, hogy a legmagasabb fizetés a bejegyzések alapján 7500 euró, amennyit egy belgrádi szoftvermérnök keres.