2024. március 29., péntek

Múmia a Zákó-kastélyban - FRISSÍTETT

Mumifikálódott holttestet találtak Bajsán

Egy férfi holttestére bukkantak csütörtökön a bajsai Zákó-kastélyban - jelenti a mojabackatopola.rs hírportál. A tudósítás szerint a bajsai helyi közösség munkása és a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagja a félig romos állapotban levő, elhagyatott kastély bejárati ajtaját távolították el, amikor az épületben egy filmbe illő rémkép tárult eléjük: egy mumifikálódott holttestre bukkantak.

A munkások azonnal értesítették a rendőrséget és a mentőszolgálatot. Az illetékesek helyszínelést végeztek, amelynek során kiderült, hogy egy 59 éves, koszovói származású đakovica-i férfiról van szó, akinek közeli hozzátartozói Bajsán élnek. A szerencsétlen áldozatnak a bajsai helyi közösség többször is kínált ideiglenes szállást, amelyet nem fogadott el - írja a helyi portál. A helyszínen nem találtak erőszakra utaló nyomokat. Az elhunyt rokonai úgy tudták, hogy visszaköltözött Koszovóra, ezért nem keresték - áll a tudósításban. 

Az önkéntes tűzoltó és a helyi közösség munkása egyébként azért nyitották ki a romos kastélyt, hogy a közeljövőben a műemlékvédő intézet munkatársa megtekinthesse az épületet, amelynek a nyílászáróit korábban bedeszkázták. Ekkor találták meg a mumifikálódott holttestet.