2024. március 19., kedd

Evans már az elődöntőben

Novak Đoković váratlan veresége és idei győzelmi sorozatának megszakítása után csak rövid ideig volt még szerbiai a monte-carlói mezőnyben. Filip Krajinović ugyanis nem játszott jól, simán elveszítette az első játszmát a címvédő olasz Fabio Fognini ellen – akit korábbi két meccsükön simán legyőzött –, majd a második játszmában, immár feljavulva, 5:2-re elhúzott. Ennél tovább nem jutott, és kiesett. Fognini jutalma, hogy a negyeddöntőben a meglepően jól menetelő norvég Casper Ruuddal mérkőzhet. Nagy csata folyt az orosz Andrej Rubljov és a spanyol Roberto Bautista meccsén, végül az orosz nyert, kiharcolta a még jobb spanyol, a Rafael Nadal elleni rangadó jogát.

Nadal célja Monte-Carlóban a ranglista 2. helyének visszaszerzése, Rubljov pedig döntőbe jutás révén megelőzné Roger Federert.

A torna első elődöntőse a görög Sztefanosz Cicipasz lett, aki tegnap feladással nyert a spanyol Alejandro Davidovich Fokina ellen, és Daniel Evansszal mérkőzhet, aki – ez már nem meglepetés – David Goffint is verte. Az 50 legjobb közé bejutó Davidovich breakelt elsőnek, de megsérült, és az elveszített első játszma után vissza is lépett.

MONTE-CARLO. – A férfitorna nyolcaddöntőjében: Fognini–Krajinović 6:2, 7:6, Nadal–Dimitrov 6:1, 6:1, Ruud–Carreno 7:6, 5:7, 7:5, Rubljov–Bautista 7:6, 5:7, 6:3. Negyeddöntő: Cicipasz–Davidovich 7:5 – feladás, Evans–Goffin 5:7, 6:3, 6:4.
CHARLESTON. – A női torna 2. fordulójában: Jabeur–Parks 6:4, 6:0, Sharma–Brengle 6:4, 4:6, 7:5, Osorio–McHale 2:6, 7:6, 7:6, Fruhvirtová–Navarro 6:4, 6:2.
B. J. KING-KUPA. – A minősítőben: Ukrajna–Japán 2:0, Hollandia–Kína 1:0.