2024. március 19., kedd
EURÓPA-LIGA

Huszonnégy perc a kiütéshez

A csütörtök esti El-negyeddöntők visszavágóinak legnagyobb kérdése az volt, hogy a londoni Arsenal befuccsol-e a szezon meglepetéscsapata, a prágai Slavia ellen. Mikel Arteta együttese csattanós választ adott minden kétkedőnek, hiszen 24 perc után az Ágyúsok már 3:0-ra vezettek idegenben: a gólokat Pépé, Lacazette (11-esből) és Saka szerezték. A második félidőben a továbbjutás már egyértelmű volt, de Lacazatte a hajrában ismét betalált: a francia csatár góljánál csak a találat előtti csel volt szebb. Az amszterdami Ajax nehéz helyzetből várta a Roma elleni meccset, és hiába került előnybe Erik ten Hag gárdája, az olaszok egalizáltak. A szerb Dušan Tadić is bepofozott egy kipattanót, de a VAR szabálytalanság miatt jogosan érvénytelenítette a gólt. Az 1:1-es döntetlen tökéletesen megfelelt a Romának: a Farkasok 3:2-vel jutottak elődöntőbe.

A Manchester Unitednek és a Villarrealnak kevesebb izgulnivalója akadt. A Vörös Ördögök az idegenbeli 2:0-s siker után hazai pályán is ugyanilyen arányban múlták felül a szezon végére összeomló spanyol Granadát. Cavani már a 6. minutumban félollózott egyet a vendégek hálójába, a fordulás után pedig egy öngól alakította ki a végeredményt. A Villarreal a zágrábi Dinamót fogadta. A Sárga Tengeralattjáró Alcácer és Moreno találataival 45 perc alatt biztosította részvételét a legjobb négyben, szépíteni csak Oršić tudott a hajrában (2:1).

Az elődöntőben az MU a Romával, míg a Villarreal az Arsenallal mérkőzik.

El, negyeddöntő, visszavágó: Roma–Ajax 1:1 (tj. a Roma 3:2-vel), Manchester United–Granada 2:0 (tj. a Manchester United 4:0-val), Slavia–Arsenal 0:4 (tj. az Arsenal 5:1-gyel), Villarreal–Dinamo (Z) 2:1 (tj. a Villarreal 3:1-gyel). Az elődöntő párosítása: Manchester United–Roma, Villarreal–Arsenal. Magyar kupa, elődöntő: MTK–Fehérvár 1:2. A döntőben: Újpest–Fehérvár.