2024. március 28., csütörtök

Változékony marad az idő

A hét folyamán folytatódik a változékony időjárás. Hétfőn és kedden felhős idő várható, helyenként gyenge esőzés és néhol villámlás is előfordulhat. Gyenge, nyugati, észak-nyugati irányú szél várható, a hegységekben pedig hószállingózás is lehet. Holnap a legalacsonyabb hőmérséklet 2 és 6, a legmagasabb pedig 9 és 12 fok között várható. A legalacsonyabb hőmérséklet kedden 4 és 8, a legmagasabb pedig 14 és 17 fok között lehet.

Szerdán változékonyan felhős, a legtöbb területen hosszan tartó napos időszakok várhatóak, de helyenként eső is előfordulhat. A szél gyenge, északi, észak-nyugati irányú, amely délutánra délire fordul. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 7, a legmagasabb pedig 16 és 20 fok között várható.

Csütörtökön a reggeli órákban az ország területén többnyire napos idő várható. A délelőtt folyamán dél-nyugaton, a nap közepén pedig a többi területeken is felhős, szórványos esőzések és villámlások várhatóak. Gyenge, déli, dél-nyugati irányú szél lehetséges. A legalacsonyabb hőmérséklet 3 és 9, míg a legmagasabb 18 és 21 fok között mozog majd.

A hétvégén túlnyomórészt napos idő várható, a hőmérséklet pedig az év ezen szakaszában mért átlag körül, vagy kissé az alatt várható.