2024. április 20., szombat

Az erőszak mindig elszigetel

Az újvidéki piacok karbantartásával és működtetésével megbízott Tržnica közvállalat csatlakozott ahhoz az akcióhoz, amelynek keretében SOS telefonszámokat tartalmazó plakátokat ragasztanak ki a város különböző pontjain. Az akció a nemi erőszak áldozatainak támogatására kezdődött meg. Az Erőszak mindig elszigetel elnevezésű projekt keretében valósul meg, amely az elmúlt hónapok tematikus aktivitásait öleli fel a városban.

Uroš Lončar, a vállalat megbízott igazgatója elmondta, hogy társadalmilag felelősségtudatos cégként hozták meg a döntést, hogy csatlakoznak a kampányhoz. – Az akcióban a város minden piacán kiragasztjuk azokat a plakátokat, amelyeken feltüntetjük a segélykérési telefonszámokat. Ezeken tehetnek bejelentést a nemi erőszak áldozatai. Az erőszak minden formája elutasítandó, mindannyiunk feladata, hogy segítsünk az áldozatoknak megvédeni magukat! A piacainkon sok ember megfordul, ezért gondoltuk, hogy ez a megfelelő hely a plakátok elhelyezésére. Vállalatunk minden ilyen jellegű akciót támogatni fog a jövőben is – ígérte Lončar.

A héten már a város piacterein láthatóak voltak a szóban forgó plakátok. A heréskerti piacon Aleksandra Grujić, az IRIDA szervezet ifjúsági részlegének vezetője szimbolikusan is kiragasztott egy ilyen plakátot.

Az Erőszak mindig elszigetel kampányt az IRIDA, az SOS női központ és a Körből – a vajdasági hölgyeket támogató szerveződés valósítja meg, azt szeretnék, ha a plakátokon látható telefonszámok (069/193-6899, 066/44-7040, 061/641-2992 és 021/447-040) mindenkihez eljutnának, mindenkihez, akinek szüksége van rájuk. Különösen most, a járvány idején, amikor az erőszakos cselekmények száma növekedő tendenciát mutat.