2024. március 28., csütörtök

Középiskolai szinten a gazdaságfejlesztésért

Az önkormányzat illetékesei megállapodást írtak alá az iskolaigazgatókkal

Tekintse meg a témához kapcsolódó GALÉRIÁT is. 

A Városi Oktatási Hivatal elkészítette a középiskolákra vonatkozó Beiratkozási tervet, amely a 2021/2022. évre lesz érvényes Újvidék területén. A dokumentum Újvidék gazdasági fejlődési stratégiájának fontos mérföldköve.

A városházán a Beiratkozási tervet Miloš Vučević, Újvidék polgármestere és 16 szakközépiskolai, valamint gimnáziumi igazgató látta el kézjegyével.
– Remélem, sikeres lesz az idei iratkozási folyamat. Biztos vagyok abban, hogy a tervben pontosan megfogalmazták az középiskolák lehetőségeit, akárcsak a városi gazdasági élet igényeit. Ennek a tervnek köszönhetően a most beiratkozó tanulóknak a jövőben sokkal nagyobb esélyük lesz jó munkahelyet találni a középiskolák befejezése után. Az idén összesen 4551 tanuló iratkozik majd szakközépiskolákba és gimnáziumokba Újvidék területén, a Regionális Gazdasági Kamarával és több vállalattal együttműködve, egyes oktatási intézményekben már működik a duális oktatás rendszere. Városunkba világhírű vállalatok jöttek az elmúlt időszakban, és nagy szükségük van szakkáderekre. A városi oktatási intézmények úgy alakították profiljukat, hogy eleget tegyenek ezeknek a követeléseknek. A nyár folyamán remélhetőleg normalizálódik a járványügyi helyzet, és szeptembertől újra járhatnak majd a középiskolákba a diákok iskolába– adott hangot reményének Újvidék polgármestere. Hozzátette: a Városi Oktatási Hivatal hamarosan elkészít egy tervet a középiskolák objektumainak a kibővítéséről, tekintettel arra, hogy Újvidék lakossága folyamatosan növekszik, és így nagy szükség mutatkozik a kapacitásnövelés iránt.

Az idén összesen 4551 tanuló iratkozik Újvidéken szakközépiskolákba, gimnáziumokba. A tanintézmények igazgatói tegnap a városházán találkoztak

Az idén összesen 4551 tanuló iratkozik Újvidéken szakközépiskolákba, gimnáziumokba. A tanintézmények igazgatói tegnap a városházán találkoztak

Nebojša Bulatović, az újvidéki középiskolák igazgatói aktívájának az elnökhelyettese elmondta, hogy az idén újra bebizonyosodott, kiváló az együttműködés az újvidéki önkormányzat és a városi oktatási intézmények között.

– Az önkormányzat, valamint az újvidéki szakközépiskolák és gimnáziumok között kiváló az együttműködés. A Beiratkozási tervdokumentumot úgy készítettük el, hogy az kövesse a város gazdasági fejlődésének vonalát, és természetesen megfeleljen a tanulók elvárásainak is. Remélem, hogy továbbra is közösen dolgozunk majd az önkormányzattal a tervek kidolgozásában, és bízok abban, hogy az idei tervet sikerül maradéktalanul megvalósítani – hangsúlyozta Bulatović.