2024. április 24., szerda

Nagy az érdeklődés a védőoltások iránt

Szombaton Királyhalmon folytatódik a rendkívüli oltakozás

A szabadkai helyi médiában pénteken reggel adták hírül, hogy a délután folyamán az új városházán lévő oltóponton az előzetes regisztrációval nem rendelkező polgárok felvehetik a Prizer-BioNTech cég által kifejlesztett, koronavírus-elleni védőoltás első adagját. Ennek következtében a kora délutáni órákban sor alakult ki az oltópont előtt.

Lapunk kérdésére Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségház igazgatója elmondta, hogy ez alkalommal körülbelül száz vakcina áll a polgárok rendelkezésére.

A héten 1600 adag Pfizer-BioNTech védőoltás érkezett az intézményünkbe. A vakcinák nagy részét a korábban regisztrált polgárok kapták meg. Szerdán több mint ötszázan, csütörtökön pedig hétszáznál is több polgártársunk vette fel ezt a védőoltást. Péntekre körülbelül száz adag Pfizer-BioNTech vakcinánk maradt, és úgy döntöttünk, hogy elérhetővé tesszük azok számára, akik emellett a védőoltás mellett döntöttek, de még nem kaptak időpontot. Az akció addig tart, amíg a védőoltások el nem fogynak, de tekintetbe véve a hatalmas érdeklődést, valószínűleg rövid idő alatt elfogy. Szombaton az EugenKumičić utcában lévőrendelőben a kínai Sinopharm cég vakcináját vehetik fel a polgárok, akik nem regisztráltak – mondta Ivanka Beoković.

Az egészségház igazgatója emellett elmondta, hogy szombaton Királyhalmon folytatódik az akció, amelynek keretén belül a kültelepülések lakosai a saját településükön vehetik fel a vakcinát. A korábban nem regisztrált lakosok, valamint az időponttal rendelkező királyhalmiak a Sinopharm védőoltását vehetik fel.